Gebakken gnocchi met spinazie, cherrytomaten en mini buffelmozzarella

Gebakken gnocchi met spinazie, cherrytomaten en mini buffelmozzarella
  • 30 min
  • 10 ingrediënten
  • 0 beoordelingen

Vrolijkheid op je bord met deze gebakken gnocchi met spinazie, cherrytomaten en mini buffelmozzarella. Wil je een toegankelijk gerecht tijdens de feestdagen die je makkelijk vooraf kunt maken? Dan is dit een aanrader!

Het zelf maken van de gnocchi is een leuke klus voor kinderen. Je stoomt de aardappelen gaar en stampt deze fijn. Vervolgens maak je in de keukenmachine een mengsel van meel, zout en spinazie. Dit stamp je door de aardappelen en klaar is je deeg! Daarna is het alleen nog een kwestie van rollen, snijden en eventueel een vormpje erin maken met een vork.

En dat hoeft echt niet allemaal vlak voordat jullie aan tafel gaan. Je kunt de gnocchi prima een dag of ochtend vooraf maken en in de koelkast bewaren. Je hoeft het dan voor het serveren alleen nog maar een paar minuten in de pan te bakken. De gnocchi krijgt dan een heerlijk knapperig randje. Cherrytomaten gaan in de oven dus jij hebt je handen vrij voor je gasten.

De smaken in dit gerecht heb ik neutraal gehouden. De ahornsiroop bij de cherrytomaten versterkt de zoete smaak. Een heerlijke combinatie met de balsamico-azijn. Kijk even bij de tips om het gerecht nog voedzamer te maken voor een paar extraatjes die je erbij kunt serveren. Omdat het gerecht zo puur van smaak is kies ik voor een goede kwaliteit buffelmozzarella van Buffalo Farm Twente.

Serveer de gnocchi voor kinderen apart en laat ze zelf een mooie kerstboom maken op hun bord! Versier de boom met de cherrytomaten, mozzarella en eventueel een paar blaadjes verse basilicum. Enjoy!

Ingrediënten 2 personen

  • 450 gram aardappelen
  • 200 gram spinazie
  • 75 gram boekweitmeel
  • 75 gram kikkererwtenmeel
  • 1 snufje zout
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 eetlepel milde olijfolie
  • 10 stuk mozzarella mini

Bereiding

01

Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Stoom in een pan gaar. Laat het water verdampen en stamp vervolgens fijn.

02

Meng in een keukenmachine 60 gram van de spinazie met het boekweitmeel, kikkererwtenmeel en zout tot een korrelig mengsel. Verdeel dit mengsel door de aardappelen en kneed tot een deeg.

03

Verdeel het deeg in 4 porties en maak er rollen van. De dikte kun je zelf bepalen. Ik koos voor ca. 2 cm dikte.

04

Snijd de rollen in kleinere porties. Maak er met de achterkant van een vork eventueel een patroontje in.

05

Verwarm de oven voor op 160°C. Leg het takje cherrytomaten (of losse cherrytomaten) op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de olijfolie, balsamico-azijn en ahornsiroop erover en plaats ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven.

06

Bak ondertussen de gnocchi in een koekenpan knapperig.

07

Maak een bedje van de overgebleven spinazie in een diep bord. Voeg de gebakken gnocchi toe, de cherrytomaten uit de oven en de bolletjes mozzarellakaas.

Maak het nóg voedzamer met:

  • voeg een flinke scheut extra vierge olijfolie toe (gezonde vetten)
  • serveer er een zelfgemaakte pesto bij (vitaminen en mineralen en gezonde vetten)
  • serveer met blaadjes verse basilicum (vitaminen en mineralen)
  • serveer met plakjes avocado (gezonde vetten)
  • serveer als lauwwarme salade met een portie spinazie (vitaminen en mineralen)
Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

499 Kcal

per portie

93,2 g

Koolhydraten

11,3 g

Vet

25,2 g

Eiwit

9,7 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het