Deze lieve lolly's krijgen onze kids op Valentijnsdag op hun bordje bij het ontbijt. De lolly's zijn gemaakt van Medjool dadels, noten en gevriesdroogde frambozen. Alleen pure ingrediënten en toch lekker zoet van smaak. In tegenstelling tot 'gewone' lolly's die gemaakt zijn van suiker, glucose (suiker), en kleur- en smaakstoffen, kun je deze lolly's wel wat vaker als tussendoortje eten.
Maak je eigen variant op deze lieve lolly's met ingrediënten die je in huis hebt. Als extra smaakmaker gebruik ik gevriesdroogde frambozen, deze kun je online bestellen. Je kunt ook een andere smaakmaker eraan toevoegen zoals geraspte citroen- of sinaasappelschil of een mespuntje kaneel, koekkruiden of vanille. Met een eetlepel cacao maak je er een chocoladelolly van.
Wie verras jij ermee?
01
Haal de pit uit de dadels en doe ze met de overige ingrediënten in een keukenmachine. Draai tot een compacte bal en verdeel in 12 porties. Rol van de porties een balletje en laat even opstijven in de koelkast.
02
Serveer ze zo of prik ze op een lollystokje. Verpak ze eventueel feestelijk met een strik en gouden randje onderaan. Klaar is je verrassing!
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!