Om een verse en voedzame soep te maken heb je helemaal niet zo heel veel nodig. Neem een paar uien, knoflook en selderij als basis. Kies een soort groente, zoals bloemkool voor deze bloemkoolsoep. Andere ideeën zijn broccoli, zoete aardappel of courgette. Of combineer verschillende groenten. Voeg kokosmelk en water toe en breng op smaak met een kruid die goed combineert met de groente die je kiest.
Pureer alles in een blender of met een staafmixer en je hebt een voedzame soep zonder kunstmatige toevoegingen, smaakversterkers of toegevoegde suikers. Helemaal naar jouw smaak!
Lees altijd zorgvuldig het etiket van kant-en-klaar soepen. Maar ook van verse pureersoepen. Met de groenten in een verspakket is niks mis. Maar vaak bestaat de bouillonpoeder die is toegevoegd uit kunstmatige smaakversterkers. Zonde! Met verse of gedroogde kruiden en specerijen, peper en zout zit er voldoende smaak aan jouw soep.
01
Zet een grote pan (van minimaal 2 liter) op middelhoog vuur. Snipper de ui en knoflook fijn. Roerbak de ui en knoflook in een beetje (kokos)olie in de pan.
02
Verwijder met een schilmesje de taaie strengen van de bleekselderij. Snijd de bleekselderij in dunne, halve maantjes en voeg toe aan de pan. Voeg ook de kerriepoeder toe.
03
Snijd kleine roosjes van de bloemkool en voeg deze toe aan de pan. Roerbak kort mee en blus af met de kokosmelk en het water. Doe de deksel op de pan en laat ca. 20 minuten koken.
04
Pureer de soep met een staafmixer of giet over in een hittebestendige blender. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe. Garneer eventueel met fijngesneden verse kruiden, zoals platte peterselie en koriander.
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!