Speltbrood met abrikozenjam en wortel

Speltbrood abrikozenjam en wortel
  • 10 min
  • 3 ingrediënten
  • 0 beoordelingen

Deze verrassende combinatie is heel eenvoudig. Het mengen van groenten door de jam is een laagdrempelige manier om extra vitaminen en mineralen toe te voegen aan je maaltijd. Rasp de groenten fijn en meng het door de jam. Zo simpel is het. Wortel en abrikoos is een klassieke smaakcombinatie die het heel goed doet, maar je kunt natuurlijk zelf ook iets bedenken. Wat dacht je van geraspte bietjes bij blauwe bessenjam of frisse komkommer bij een citroenjam. Experimenteer erop los!
Maak gelijk een productswap. Jam bevat tenminste 65% suiker. Kies je voor een vruchtenspread, dan verminder je de hoeveelheid suiker. Ik ben fan van FiordiFrutta. Zij gebruiken voor het zoeten vruchtensap in plaats van suiker.

Ingrediënten voor 1 broodje

  • 1 snee speltbrood
  • 1 eetlepel abrikozenjam
  • 1 stuk wortel

Bereiding

01

Rasp de wortel fijn. Meng de wortel met de abrikozenjam en beleg je boterham ermee.

Maak het nóg voedzamer met:

  • een scheutje lijnzaadolie (gezonde vetten)
  • versier met geschaafde amandelen (eiwitten)
Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

134 Kcal

per portie

28,7 g

Koolhydraten

0,8 g

Vet

3,2 g

Eiwit

4,3 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het