Vegan curry met kastanjechampignons en rauwkost

vegan curry met kastanjechampignons en rauwkost
  • 20 min
  • 10 ingrediënten
  • 0 beoordelingen

Deze curry tover je in een handomdraai op tafel voor het hele gezin. Vegan curry met kastanjechampignons en rauwkost is een makkelijke avondmaaltijd waarop je allerlei varianten kunt bedenken. Voeg extra groenten toe, serveer er wat cashewnoten bij. Serveer eventueel met een stuk flatbread of een kommetje volkoren basmatirijst.

De curry maak ik met deze Currypoeder Madras van Pit&Pit. De smaak is toegankelijk voor kinderen. Let er bij het kiezen van een curry op dat deze niet te pittig is. Niet alle kinderen zijn dol op veel pit in het eten. Probeer er gewoon eentje uit welke jij denkt dat in de smaak valt. Geen succes? Doe wat voor jou goed voelt. Het kost even tijd om aan nieuwe smaken te wennen, maar je kunt natuurlijk ook een andere variant proberen.

In deze vegan curry met kastanjechampignons en rauwkost gebruik ik de champignons als eiwitbron. Gezonde vetten voeg ik toe met een scheutje olijfolie en de santen (kokos). Met een flinke lading aan groenten heb je een verrukkelijke orthomoleculaire maaltijd op tafel staan. Orthomoleculair wil zeggen dat deze maaltijd bijdraagt aan een goede beschikbaarheid van moleculen die jouw lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. In het online stappenplan leer je precies wat een ideale opbouw is van de maaltijd en uit welke ingrediënten je allemaal kunt kiezen. Er is zoveel! Start vandaag met jullie gezonde voedingspatroon en denk eraan, juist de kleine stapjes geven een groot resultaat doordat je ze op lange termijn ook nog toepast. Zet hem op!

Ingrediënten 4 personen

  • 2 stuk ui
  • 1 teen knoflook
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 1 eetlepel curry madras
  • 1 eetlepel santen
  • 150 ml water
  • 1 stuk komkommer
  • 2 stuk bindsla
  • 2 eetlepel olijfolie (extra vierge)
  • 1 stuk citroen

Bereiding

01

Verhit een koekenpan op middelhoge stand met een beetje kokosolie.

02

Halveer de uien en snijd in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook aan in de koekenpan.

03

Snijd de kastanjechampignons in vieren en voeg toe.

04

Voeg de curry madras toe en roerbak ca. 2 minuten.

05

Voeg de santen (kokos) toe en het water en laat ca. 10 minuten zacht pruttelen.

06

Was en snijd ondertussen de komkommer in plakjes en de bindsla in reepjes. Je kunt ook de blaadjes van de bindsla losmaken en heel laten. Serveer de bindsla als schuitje waarin je de curry schept. Verdeel de olijfolie en het sap van een citroen over de rauwkost en de curry. Eet smakelijk!

Maak het nóg voedzamer met:

  • een handje cashewnoten (vezels en eiwitten)
  • een extra groenten door de curry (vitaminen en mineralen, vezels)
  • serveer met bloemkoolrijst (vitaminen en mineralen, vezels)
  • voeg eventueel volkoren basmatirijst toe (langzame koolhydraten)
Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

183 Kcal

per portie

16,4 g

Koolhydraten

11,6 g

Vet

4,4 g

Eiwit

4,7 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het