Er zijn een aantal gerechten die je wekelijks op tafel kunt zetten, iedere keer in een ander jasje. Deze nasi is er daar één van. Varieer met verschillende groenten door de seizoenen heen, gebruik verschillende eiwitbronnen. De ene keer een gebakken ei, de andere keer een stukje kip of scampi's. Maak er een versie van waar jij en je gezin blij van worden!
Ik gebruik bij nasi veel bijgerechten en zet ze dan in aparte schaaltjes op tafel. Zo kan iedereen de maaltijd zelf samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan verse kruiden zoals koriander, een bakje met gebakken gemberfrietjes (snijd verse gember in dunne reepjes en bak deze in kokosolie knapperig), een schaaltje cashewnoten, schaaltje sesamzaadjes en een bakje pindasaus. Het staat gezellig en de kids vinden het fantastisch!
01
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Gebruik een ruime pan zodat je de groenten mee kunt stomen.
02
Snijd de broccoli in roosjes en de wortelen in linten. Voeg deze toe aan de rijst of zet een kookpan op het vuur met een klein laagje water. Stoom de groenten beetgaar in ca. 10 minuten.
03
Snijd ondertussen de bosui in ringen en de champignons in stukjes of plakjes. Snijd de paprika in reepjes.
04
Verhit (kokos)olie in een koekenpan en bak hierin de champignons, bosui en paprika. Voeg de nasikruiden, tamari en knoflook toe (rasp deze of gebruik een knoflookpers).
05
Doe de eieren in een kom en klop deze los.
06
Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verwarm hierin een theelepel (kokos)olie. Roerbak de eieren in ca. 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!