Bananenbrood kun je oneindig veel versies van maken. Het basisrecept is eenvoudig met boekweitmeel en kokosrasp. De kokosrasp zorgt ervoor dat hij minder koolhydraten bevat dan een bananenbrood welke gemaakt is met meel. Bovendien zorgt de kokosrasp voor flink wat vezels en vetten waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt. Eigenlijk heeft bananenbrood meer weg van een cake en met de walnoten en pure chocolade maak je er een feestelijke cake van. Met dit recept kun je ca. 12 plakken uit je cake snijden.
01
Verwarm de oven voor op 160 graden celsius. Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet deze goed in met olie.
02
Mix alle ingrediënten, behalve de walnoten en pure chocolade, door elkaar in de keukenmachine of blender. Laat ca. 4 minuten op een hoge stand draaien. Heb je geen keukenmachine? Prak de banaan dan fijn en klop het ei erdoorheen. Roer daarna de droge ingrediënten erdoorheen.
03
Giet het beslag in de bakvorm. Verdeel de walnoten eroverheen en bak in ca. 40 minuten goudbruin. Controleer met een satéprikker of het bananenbrood gaar is. De prikker komt er dan schoon uit.
04
Na het afkoelen van het bananenbrood: Smelt de chocolade au bain marie. Daarvoor doe je een klein laagje water in een steelpan. Daarop zet je een mengkom (de kom mag het water niet raken). Je verwarmt het water op middelhoog vuur. Doe de chocolade in de kom. De stoom verwarmt de kom waardoor de chocolade gaat smelten. Drizzel daarna over het bananenbrood en laat op kamertemperatuur stollen.
04
Bewaar het bananenbrood ca. 3 dagen in een afgesloten bak in de koelkast.
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!