Gevulde Halloween-paprika met spaghetti en pesto

Gevulde Halloween-paprika met spaghetti en pesto
  • 30 min
  • 11 ingrediënten
  • 0 beoordelingen

Bij een griezelige avond vol lekkers hoort natuurlijk ook verrukkelijk eten! Deze gevulde Halloween-paprika met spaghetti is een hit bij alle pastaliefhebbers en gelijk een lekkere voedzame bodem voor een avond vol snoep.

Met spaghetti kun je alle kanten op, dus bedenk je eigen favoriet. Voeg pijnboompitjes toe, blokjes fetakaas, maak een bolognesesaus of carbonarasaus. Ik koos voor dit recept voor pesto van basilicum, parmezaanse kaas, olijfolie en walnoten. Een lekkere groene derrie voor op de pastaslierten die als hersenen uit de schedel komen. Maak er een tomatensaus bij voor een bloederig effect;)

Het is heel eenvoudig om te maken. Je snijd het bovenste kapje eraf. Haalt de zaadlijsten eruit en snijd met een schilmesje een eng gezichtje erin. Vervolgens kook je de pasta en vul je de paprika ermee.
Je kunt de paprika nog even 20 minuten in de oven verwarmen als je dat wilt. Doe dat dan op een lage temperatuur van max. 160 graden zodat de paprika niet te slap wordt. Vul hem daarna met het lekkers dat je hebt gemaakt. Een flinke klodder pesto erop en klaar om aan te vallen!

Ingrediënten 4 personen

saus

  • 2 handje basilicum
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram walnoten
  • 6 eetlepel olijfolie (extra vierge)
  • 1 teen knoflook

  • 4 stuk paprika
  • 300 gram courgette
  • 300 gram wortel
  • 2 stuk ui
  • 1 teen knoflook
  • 400 gram spelt spaghetti

Bereiding

01

Zet een grote pan met ruim water op voor de spaghetti en breng het water aan de kook.

02

Snipper ondertussen de ui en een teen knoflook fijn en fruit aan in een beetje olie in een hapjespan.

03

Snijd de wortel en courgette in kleine blokjes en voeg toe aan de ui en knoflook. Roerbak een paar minuten.

04

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Zodra deze klaar is giet je het water af en roer je er een eetlepel olijfolie doorheen. Dat voorkomt dat de spaghetti gaat plakken.

05

Doe alle ingrediënten voor de pesto-saus in de keukenmachine en draai tot een saus. Met de olijfolie kun je hem de gewenste dikte maken.

06

Snijd het bovenste stukje van de paprika af. Verwijder de zaadlijsten. Snijd er een eng gezichtje uit.

07

Serveer de Halloween-paprika met de spaghetti en groenten erin. Top af met een flinke klodder pesto en zet het kapje erbovenop. Serveer de overgebleven spaghetti er apart bij.

Maak het nóg voedzamer met:

  • een handje pijnboompitten (gezonde vetten en eiwitten)
  • top af met geraspte Parmezaanse kaas of blokjes fetakaas (eiwitten)
  • voeg extra groenten toe zoals witte kool (vitaminen en mineralen en vezels)
  • meng een handje groene bladgroenten door de pesto, zoals spinazie of boerenkool (vitaminen en mineralen)
  • voeg een scheutje citroensap toe aan de pesto (vitaminen en mineralen)
Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

722 Kcal

per portie

92 g

Koolhydraten

31 g

Vet

22 g

Eiwit

16,4 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het