Dit is een verrukkelijk gerecht voor op de kersttafel. En wat ook heel fijn is, de oven doet het werk. Je hebt ca. 15 minuten nodig aan voorbereidingstijd en dan staan deze wintergroenten met rozemarijn, knoflook en feta in de oven. Ondertussen kun jij de gezelligheid opzoeken bij je gasten.
Deze ovenschotel laat zien dat wintergroenten alles behalve saai zijn. Met het paarse van de rode bietjes, oranje van de zoete aardappel en witte van de pastinaak is het een kleurrijk gerecht. Je huis geurt heerlijk naar rozemarijn en de knoflook is extra zoet als je hem zo lekker lang in de oven laat. Deze ovenschotel heeft ca. 50 minuten nodig op een temperatuur van 160°C.
Bijkomend voordeel in deze dure decembermaand., dit zijn hele betaalbare groenten, allemaal uit Nederland en nu in het seizoen. Niet alleen goed voor jezelf, maar ook goed voor je omgeving.
01
Verwarm de oven voor op 160°C
02
Schil de zoete aardappel en snijd in frieten. Schil de rode biet en snijd in blokjes. Schil de pastinaak en snijd in middelgrote stukken.
03
Doe alle groenten in een ovenschaal. Leg er 4 teentjes knoflook bij (in de schil) en besprenkel met olijfolie. Snijd de feta in blokjes en voeg toe. Voeg 4 takjes rozemarijn toe en hussel het geheel door elkaar.
04
Plaats 50 minuten in de voorverwarmde oven.
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!