Op Valentijnsdag krijgen onze kinderen deze gezonde bonbon met pistache en amandel als verrassing in hun fruitbakje. Je maakt ze in een handomdraai en hebt maar drie ingrediënten nodig. Deze gezonde bonbons met pistache en amandel zijn door het hoge vetgehalte heel voedzaam. Daardoor houd je lang een verzadigd gevoel.
Gezonde chocolade
Er zijn heel veel soorten chocolade. Wit, melk, puur, met een smaakje. Je kunt het zo gek niet bedenken. Als de paaseitjes weer in de winkel liggen dan kun je helemaal je lol op. Maar jammer genoeg bestaat het grootste gedeelte van de chocolade uit suiker. Kijk maar eens op het etiket van jouw favoriete reep. Het eerst ingrediënt is het ingrediënt dat het meeste voorkomt. Je kunt hier een makkelijke productwissel maken door te kiezen voor een reep chocolade waarbij suiker niet op de eerste plek staat. Een reep pure chocolade bevat daardoor veel minder suiker en veel meer cacao. De grondstof van chocolade.
Beschermende werking van cacao
Wist je dat cacao bomvol superstofjes zit? Die worden ook wel flavanoiden genoemd. Ze ondersteunen je immuunsysteem doordat flavanoiden werken als krachtige anti-oxidant. Flavanoiden hebben een beschermende werking op je cellen. Cacao is rijk aan de mineralen magnesium (ontspannende werking), koper en ijzer (spelen beiden een rol bij de zuurstoftoevoer naar rode bloedcellen).
Gezonde vetten uit cacao en noten
Deze gezonde bonbons met pistache en amandel zijn wel vetbommetjes hoor! Maar maak je daar niet druk om. Het gaat hier om gezonde vetten die je lijf nodig heeft om goed zijn werk te kunnen doen. Vetten spelen een hele belangrijke rol in je celstofwisseling. Vooral je hersenen hebben baat bij gezonde vetten. In stap 4 van het online stappenplan leer je precies welke vetten je nodig hebt en welke je beter kunt vermijden. Stap voor stap neem je nieuwe producten op in je voedingspatroon en verwijder je de schadelijke vetten uit chips, koek en kant-en-klaarmaaltijden. Je krijgt er een heleboel energie voor terug!
Siliconen vorm
Ik gebruik een siliconenvorm voor bonbons. Dat werkt heel eenvoudig en je chocolade komt er altijd heel uit. Verkrijgbaar in bakwinkels en online. Heb je geen bonbonvorm in huis maar wil je wel graag deze gezonde bonbons maken? Pak dan een vel bakpapier. Gebruik eventueel een koekjesuitsteker als mal en giet daar de chocolade in. Of maak een grote plaat chocolade en verdeel die later in stukken. Verdeel vervolgens de gehakte noten erover en laat goed uitharden.
De hoeveelheid in dit recept is voor ca. 8 stuks (afhankelijk van de grootte). Ook leuk voor Moederdag!
01
Smelt de chocolade au bain marie. Daarvoor zet je een kleine pan op en brengt het water aan de kook. Zodra het water kookt zet je de kookplaat laag. Zet een vuurvaste kom op de pan, deze mag het water niet raken. Smelt hierin de pure chocolade.
02
Hak de pistachenoten en de amandelen grof.
03
Vul de bonbonvorm met een paar nootjes. Meng de andere noten met de pure chocolade en vul de vormen verder aan. Laat uitharden buiten de koelkast tot de chocolade helemaal gestold is. Bewaar in een afgesloten bak.
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!