Deze monsterpannenkoeken staan bij ons al heel lang op het menu. Kinderen hebben hiermee al een portie fruit en groenten binnen en de dag begint nog maar net. Tot mijn verbazing zag ik dat ik ze nog helemaal niet had uitgewerkt voor de website, daar komt nu verandering in! Deze gezonde pannenkoeken met banaan en een flinke portie groente zijn een voedzaam ontbijt voor iedereen.
Groente verwerken in pannenkoeken
In dit recept kies ik voor de wintergroente boerenkool. Groente verwerk je heel simpel in pannenkoeken door een handje groente samen met de overige ingrediënten van het beslag in de blender te doen. Heb je geen blender? Dan kun je er ook voor kiezen om de groenten eerst te koken en daarna tot puree te stampen voordat je ze verwerkt in het pannenkoekenbeslag. Dat werkt vooral heel goed met groenten zoals pompoen en wortel. Breekt het voorjaar aan? Vervang dan de boerenkool in dit recept voor verse spinazie.
Maak van je favoriete smoothie een pannenkoekrecept
Laat je in dit recept de meel weg dan heb je een lekker smoothierecept. Dit kun je natuurlijk ook doen met je eigen favoriete smoothierecept! Voeg meel (en eventueel eieren als je geen banaan gebruikt) toe en bak er pannenkoeken van. Omdat het beslag compacter en natter is door het gebruik van groenten kies ik er meestal voor om kleine pannenkoekjes te bakken. Die kun je makkelijker omdraaien.
Liever prinsessen dan monsters? Gebruik dan dit recept voor bietenpannenkoeken Geniet ervan!
01
Doe de banaan, boerenkool en het water in de blender.
02
Voeg de kokosrasp, het meel en zout en Chinese Vijfkruidenpoeder eraan toe. Blend tot een glad beslag. Als het beslag te dik is kun je er een beetje water bij doen.
03
Verhit kokosolie in een koekenpan en schep een eetlepel beslag in de pan. Bak kleine pannenkoekjes zodat je ze gemakkelijk om kunt draaien. Je kunt hiervoor een serveerring gebruiken. Ik bak er meestal 4 tegelijk in een koekenpan van 24 cm doorsnede.
04
Zodra de onderkant stevig gebakken is kun je hem omdraaien. De bovenkant hoeft niet helemaal droog te zijn. Bak nog 2 minuten aan de andere kant en stapel ze op een bord. Lekker met een flinke scheut extra vierge olijfolie. Eet smakelijk!
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!