Van dit ontbijtje worden heel veel kinderen blij, en volwassenen ook! Chocolade granola is heel eenvoudig zelf te maken en daarmee kies je zelf de ingrediënten waar je lijf blij van wordt. Deze bananensplit met chocolade granola is gezoet met natuurlijke suikers. Maak een flinke voorraadpot in het weekend waar je doordeweeks lekker van kunt smikkelen!
Vers fruit bij het ontbijt
Wij starten de dag altijd met vers fruit. Of het nu is bij de havermoutpap of pannenkoekjes. Het geeft kleur aan je gerecht en je hebt gelijk een portie vitaminen en mineralen naar binnen gewerkt. Kies bij voorkeur fruit in het seizoen. In de winter zijn sinaasappels ook heerlijk met deze chocolade granola. In de zomer zijn bij ons de aardbeien uit eigen tuin favoriet!
Eiwitrijke zuivel of plantaardige vervanger
Zuivel is er in heel veel soorten en maten. Van traditionele koemelk, waar overigens veel mensen hinder van ondervinden in hun darmen, tot plantaardige zuivel gemaakt van soja of noten. Maar waar wordt je lijf nu echt blij van? Luister altijd naar je lichaam! Elk product heeft voor en nadelen. Ja er zitten veel eiwitten in zuivelproducten, maar welke zuivel kies je dan? Koemelk is lastig verteerbaar voor veel mensen. Rauwe zuivel is minder bewerkt waardoor de enzymen die helpen bij het verteren nog werkzaam zijn. Je kunt ook als alternatief een zuivel kiezen gemaakt van geitenmelk die eveneens lichter verteerbaar is. Merk je dat je darmen opgeblazen zijn na het eten van zuivel? Probeer dan een plantaardige vervanger gemaakt van haver. Vul de eiwitbehoefte aan met een handje noten.
In het online stappenplan dat je helemaal in je eigen tempo kunt volgen leer je in stap 5 waarom het belangrijk is om eiwitten te eten en uit welke producten je eiwitten kunt halen.
Gezonde vetten
Dit ontbijt zit bomvol gezonde vetten waardoor je lekker lang een verzadigd gevoel hebt. Wil je iets minder vet gebruiken? Dan kun je een deel van de kokosolie vervangen voor appelmoes of water.
Feestelijk ontbijten
Maak van elke maaltijd een feestje! Deze bananensplit met chocolade granola tovert een lach op de gezichtjes van bananenliefhebbers. Geen liefhebber van banaan? Ook met ander fruit is deze chocolade granola een hit! Eet smakelijk!
01
Verwarm de oven voor op 160 en bekleed een bakplaat met bakpapier.
02
Smelt de kokosolie in een pan.
03
Doe de havermout, kokosrasp en cacaopoeder in een bak. Voeg eventueel een snufje zout toe en voeg de gesmolten kokosolie, ahornsiroop en hazelnoten toe.
04
Roer de ingrediënten goed door elkaar en plaats in de voorverwarmde oven. Bak in ca. 20 minuten knapperig en laat buiten de oven afkoelen. Je kunt de granola ca. 5 dagen bewaren in een weckpot.
05
Halveer de banaan over de lengte en vouw open. Serveer de banaan met twee eetlepels Griekse yoghurt en verdeel de chocolade granola erover. Smelt de pure chocolade au bain marie in een pan en verdeel over de bananensplit. Enjoy!
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!