Dit ontbijt is perfect om groenten in te verwerken. Het recept voor Baked Oats met rode biet en blauwe bessen kun je een avond ervoor al klaarzetten in de koelkast. Als je de ochtend erna uit bed gaat zet je het 25 minuten in de oven. Terwijl jij de kids uit bed trommelt en je klaarmaakt doet de oven het werk.
Met dit ontbijt heb je al 50 gram groenten en 50 gram fruit op. Havermout zit bomvol vezels en met een flinke dot vanillekwark heb je ook een portie eiwitten erbij. Geen fan van kwark? Of liever een plantaardige variant? Voeg dan een andere eiwitbron toe, zoals noten, zaden en pitten.
Met een eenvoudige aanpassing in het recept pas je het aan voor een kritische eter. In plaats van geraspte rode biet maal je de rode biet, eventueel samen met de havermout, fijn in een keukenmachine. Dan valt er niks meer tussenuit te plukken, maar gaan de vitaminen en vezels er toch in.
Vervangtips:
- De blauwe bessen kun je vervangen voor stukjes appel.
- Vervang de hazelnoot-rijstdrink voor water en voeg voor de hazelnotensmaak een eetlepel hazelnootpasta toe of fijngestampte hazelnoten.
Van dit makkelijke recept komen snel nog meer variaties, onze kids zijn fan!
01
Verwarm de oven voor op 160°C.
02
Verwijder de schil van de rode biet en rasp deze fijn.
03
Doe de havermout in een kom, voeg daaraan toe: appelmoes, kaneel, zout en hazelnoot-rijstdrink. Voeg vervolgens de geraspte rode biet toe en meng de blauwe bessen erdoor.
04
Verdeel het mengsel over twee ovenschaaltjes en plaats 25 minuten in de voorverwarmde oven. Voeg naar keuze een eetlepel vanillekwark toe en garneer met blauwe bessen.
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!