Gezonde peren-amandelcrumble met vanille

Gezonde peren-amandelcrumble met vanille
  • 45 min
  • 8 ingrediënten
  • 0 beoordelingen

Het recept voor deze gezonde peren-amandelcrumble is verrukkelijk! Dat komt door de combinatie van warme peer, amandel en vanille. Ik heb het recept uitgewerkt voor 4 porties. Krijg je bezoek? Pak dan een flinke ovenschaal en verdubbel de hoeveelheid. Makkelijk om te maken en iedereen smult ervan. Ook de kids.

Deze gezonde peren-amandelcrumble past perfect bij de herfst en wintermaanden. Na een lange wandeling in het bos lekker op de bank ploffen met een kop thee en een warme crumble. Gek genoeg wordt appel vaker gebruikt in gebak, terwijl peer zo ontzettend lekker is! Probeer je het een keer?

Kinderen kunnen heel goed helpen bij het maken van deze gezonde peren-amandelcrumble. Afhankelijk van de leeftijd en capaciteiten kun je je kindje laten snijden, ingrediënten afwegen en kruimelig deeg kneden. Daarna gaan ze de oven in en na een half uurtje kunnen jullie lekker smikkelen samen.

Wacht niet te lang met opeten, maar val aan als hij nog warm is.
Wanneer je fruit verwarmd smaakt het namelijk nog lekkerder. Deze gezonde peren-amandelcrumble bevat natuurlijke suikers en de gezonde vetten en eiwitten uit de amandel helpen om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. In het online stappenplan leer je daar alles over.

Geniet van met elkaar!

Ingrediënten 4 personen

  • 4 stuk peren
  • 100 gram havermout
  • 50 gram amandelmeel
  • 20 gram kokosbloesemsuiker
  • 50 gram roomboter
  • 1 snufje zout
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 1 handje geschaafde amandelen

Bereiding

01

Verwarm de oven voor op 160°C.

02

Doe de havermout, amandelmeel, kokosbloesemsuiker, snufje zout en een halve theelepel vanillepoeder in een kom. Snijd de roomboter in blokjes en voeg hieraan toe.

03

Kneed nu met je handen de roomboter door de droge ingrediënten tot een kruimelig deeg ontstaat.

04

Snijd de peren in stukjes en verdeel over 4 ovenschaaltjes (of een grote ovenschaal). Voeg de overige vanillepoeder eraan toe en roer even door.

05

Verdeel het kruimeldeeg over de bakjes. Verdeel de geschaafde amandelen erover en plaats in de voorverwarmde oven. Afhankelijk van de grootte van je ovenschaal is het klaar tussen de 35-45 minuten.

Maak het nóg voedzamer met:

  • serveer met rauwmelkse hangop (eiwitten)
Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

299 Kcal

per portie

61 g

Koolhydraten

50 g

Vet

19 g

Eiwit

7 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het