Gezonde snacktrommel met bananenbrood in hartvorm

gezonde snacktrommel met bananenbrood en aardbeien
  • 50 min
  • 9 ingrediënten
  • 0 beoordelingen

Een grote lach op het gezicht van je kindje? Deze gezonde snacktrommel met bananenbrood in hartvorm maak je in een handomdraai. Bananenbrood is heel geliefd bij kids en je kunt er alle kanten mee op. Met een portie verse aardbeien erbij is het een vrolijk en voedzaam gevulde trommel.

Gebruik bananenbrood als ontbijt, tussendoortje of lunch. Voor het vullen van deze gezonde snacktrommel heb ik een plakje bananenbrood afgesneden en met een koekuitsteker in de vorm van een hart een figuurtje gemaakt. Variëren kan oneindig! Met dit recept geef ik je een basis om samen mee aan de slag te gaan. Varieer in beslag door het mengen van twee eetlepels cacao waardoor je chocolade-bananenbrood krijgt of meng er een handje nootjes doorheen voor extra eiwitten en vezels. Meer tips om het bananenbrood nog voedzamer te maken vind je onderaan het recept.

Combineer met fruit uit het seizoen. In de zomer bijvoorbeeld frambozen, aardbeien, blauwe bessen of nectarine. In de late zomer/najaar zijn bramen en appels heerlijk. In de winter kun je partjes sinaasappel erbij doen of stukjes mandarijn.

Kies een favoriet figuurtje van je kind! Bijvoorbeeld een dino-uitsteker, auto of bal. De bal kun je versieren met gesmolten pure chocolade. Daarmee kun je ook een gezellig gezichtje tekenen. Ga lekker creatief aan de slag! Het bananenbrood kun je samen de middag ervoor bakken. Heb je gelijk een leuke activiteit om bij te praten over jullie dag. Veel plezier!

Ingrediënten 12 plakken

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram boekweitmeel
  • 100 gram kokosrasp
  • 4 stuk ei
  • 4 stuk banaan
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel bicarbonaat
  • 1 theelepel appelazijn

Bereiding

01

Verwarm de oven voor op 160°C en vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier.

02

Doe alle ingrediënten, behalve de bicarbonaat en appelazijn, bij elkaar in een keukenmachine of blender en mix tot een glad beslag. Meng de bicarbonaat met appelazijn in een schaaltje en voeg daarna toe. Blend nog even goed door.

03

Giet het beslag in de bakvorm en bak in ca. 45 minuten gaar. Controleer eventueel met een satéprikker. Als deze er schoon uitkomt is je bananenbrood gaar. Laat op een rooster afkoelen buiten de oven.

04

Je kunt het bananenbrood in de koelkast ca. 3 dagen bewaren of in plakjes invriezen voor later gebruik.

Maak het nóg voedzamer met:

  • voeg een handje walnoten toe aan het beslag (gezonde vetten en eiwitten)
  • voeg een geraspte wortel toe aan het beslag (vitaminen en mineralen)
Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

207,7 Kcal

per portie

20,8 g

Koolhydraten

12,1 g

Vet

6,5 g

Eiwit

5,2 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het