Rode bietensoep met citrusfruit, appel en geitenkaas

rode bietensoep met geitenkaas appel en sinaasappel
  • 35 min
  • 7 ingrediënten
  • 0 beoordelingen

Rode biet is bij heel veel kids favoriet. Met deze fantastische kleuren én gezellige sneeuwpop maak jij indruk op het hele gezin. Deze rode bietensoep met citrusfruit, appel en geitenkaas is eenvoudig te maken. Zie jij hem al schitteren op de kersttafel? Serveer hem als voorgerecht of tussengerecht bij het kerstdiner. De soep is lekker fris door het citrusfruit. Ik gebruik daarvoor sinaasappel. De appel maakt hem lekker zoet.

De rode bietensoep met citrusfruit, appel en geitenkaas is helemaal puur natuur. Er komt geen bouillonblokje aan te pas. Je kunt hem prima een dag vooraf maken. Warm hem even op voordat je hem serveert of serveer hem gewoon koud. Dat is bij deze rode bietensoep ook heerlijk. Als je hem warm serveert doe dan op het laatste moment de geitenkaasschijfjes erin. Zorg er ook voor dat de soep dik genoeg is als je graag wilt dat de sneeuwpop blijft drijven.

De sneeuwpop heb ik gemaakt met kant-en-klaar gesneden geitenkaasschijfjes. Je kunt er ook voor kiezen om een rol geitenkaas te kopen en de plakken zelf te snijden. De ogen en knoopjes zijn gemaakt met zwarte sesamzaadjes, de neus van een stukje wortel en de handjes van peterselie. Je kunt ook kijken wat je nog in de keuken hebt om er een sneeuwpopje van te maken. Ga lekker creatief aan de slag in de keuken met elkaar!

Ingrediënten 6 kommen

  • 2 stuk ui
  • 700 gram rode biet
  • 700 ml water
  • 2 stuk appel
  • 1 stuk sinaasappel
  • 1 naar smaak peper en zout
  • 200 gram geitenkaas

Bereiding

01

Verwijder de schil van de ui en snijd de ui fijn. Verhit in een soeppan een scheutje olie en fruit hierin de ui aan op middelhoge stand, totdat deze glazig is.

02

Schil de rode bieten en snijd deze in stukken. Hoe groter de stukken hoe langer de kooktijd. Je kunt de rode bieten onder een zachtjes lopende kraan schillen om te voorkomen dat je handen rood worden. Voeg de gesneden rode bieten toe aan de ui en blus af met 500 ml water. Bewaar de rest van het water om de soep straks naar gewenste dikte aan te passen.

03

Breng het water aan de kook en zet vervolgens de warmtebron op middelmatige stand. Snijd ondertussen de appel in stukken en pers het sap uit van de sinaasappel. Voeg deze toe aan de soep.

04

Laat de soep koken totdat de rode bieten beetgaar zijn. Zet dan de warmtebron uit en pureer de soep met een staafmixer of in een hittebestendige blender. Voeg peper en zout naar smaak toe en indien gewenst extra water om de soep naar de gewenste dikte te maken. Om de geitenkaasschijfjes te laten drijven heb je een dikke soep nodig.

05

Schenk de soep in een kom. Leg er twee schijfjes geitenkaas op. Maak oogjes en knopen van zwarte sesamzaadjes, een neusje van een stukje wortel en handjes van verse peterselie. Je kunt ook iets anders gebruiken, kijk wat je in huis hebt en ga lekker creatief aan de slag!

Maak het nóg voedzamer met:

  • een handje gehakte walnoten (gezonde vetten en eiwitten)
  • een scheutje walnotenolie (gezonde vetten)
Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

233,2 Kcal

per portie

27,9 g

Koolhydraten

10,4 g

Vet

10,1 g

Eiwit

6,1 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het