Bananenpannenkoek met bosvruchten

banaanpannenkoek met kwark en bosvruchten
  • 30 min
  • 11 ingrediënten
  • 0 beoordelingen

Pannenkoeken kunnen een heel voedzaam begin van je dag zijn. Met dit recept vervang je de snelle koolhydraten van tarwebloem voor langzame koolhydraten van havermout en boekweitmeel. De amandelmeel maakt de pannenkoek lekker voedzaam. Amandel is namelijk een plantaardige eiwitbron. Meer daarover in stap 5.

Heb je geen amandelmeel in huis of wil je de pannenkoek budgetvriendelijk houden? Voeg dan extra boekweitmeel toe. Datzelfde geld voor de vanille. Dit is een prijzige smaakmaker en kun je ook weglaten.

Je kunt voor een mooi glad beslag alle ingrediënten voor de pannenkoek in de keukenmachine of blender doen. Speel een beetje met de hoeveelheid water. De een houd van dunne pannenkoeken de ander van wat dikkere. Je kunt het water ook vervangen voor (plantaardige)melk. Amandelmelk maakt de pannenkoekjes iets zoeter, havermelk geeft een neutrale smaak.
Ontdek samen met je gezin wat jullie het lekkerst vinden.

Ingrediënten voor 4 personen

droge ingredienten

  • 50 gram amandelmeel
  • 100 gram boekweitmeel
  • 100 gram havermout
  • 1 snufje zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanillepoeder

natte ingredienten

  • 2 stuk banaan
  • 1 stuk ei

  • 300 gram diepvriesfruit
  • 400 ml water
  • 200 gram (plantaardige) kwark

Bereiding

01

Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng door elkaar.

02

Prak de banaan fijn en kluts het ei erdoorheen. Klop de helft van het water erdoor. Meng nu de droge ingrediënten erdoor. Voeg beetje bij beetje extra water toe, totdat het beslag de gewenste dikte heeft. Met een dik beslag kun je eenvoudig kleine pannenkoekjes maken.

03

Verwarm een pan op middelhoog vuur en doe er een beetje (kokos)olie in. Schep een eetlepel beslag in de pan en herhaal totdat de pan vol is. Bak tot de bovenkant droog is. Draai de pannenkoekjes dan om en bak nog 1,5 minuut aan de andere kant.

04

Verwarm ondertussen het diepvriesfruit in een steelpannetje op middelhoog vuur. Maak porties van ca. 3 pannenkoekjes per persoon en serveer met kwark en het warme diepvriesfruit. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor vers fruit.

Maak het nóg voedzamer met:

  • een handje pitten en zaden (eiwitten)
  • een extra fruitsoort (vitaminen en mineralen)
  • geraspte rode bietjes (vitaminen en mineralen)
  • een scheutje walnotenolie (gezonde vetten)
Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

390,2 Kcal

per portie

62,9 g

Koolhydraten

12,2 g

Vet

14,1 g

Eiwit

10,4 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het