Kant-en-klare dadelrepen vind ik vaak erg prijzig en je krijgt er veel verpakking bij. Een duurzamer en voordeliger alternatief is het om ze zelf te maken. Deze dadelnotenreep met gevriesdroogde frambozen maak je in een handomdraai met een keukenmachine. Een voedzaam tussendoortje met natuurlijke suikers en noten.
Voor dit recept heb je ca. 5 Medjooldadels nodig. Je kunt ook andere dadels gebruiken, maar Medjooldadels zijn heerlijk sappig waardoor de reep lekker compact van structuur is. De gevriesdroogde frambozen zijn een echte smaakbom in deze reep. In de supermarkt heb ik ze nog niet gezien, maar je kunt ze online bestellen. Wil je er smaak aan toevoegen met een gangbaarder product? Gebruik dan kaneel om je dadelnotenreep op smaak te brengen of een beetje citroenrasp.
Voor de notenmix heb ik hazelnoten, pistachenoten en walnoten gebruikt. Kies je andere noten? Dan wordt de smaak ook anders. Varieer er lekker op los met ingrediënten die je in huis hebt.
Ik gebruik een bakvorm om de repen mooi in vorm te krijgen, maar je kunt ook balletjes maken of de repen vormen met je hand. Het recept is voor 5 grote repen. Halveer de repen voor een portie voor kids.
01
Verwijder de pit uit de Medjool dadels. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot een compacte, plakkerige massa. Draai niet te lang door, want dan worden de noten ook pasta. Het is lekker als de reep nog 'bite' heeft.
02
Vorm met je handen repen of balletjes en bewaar in een afgesloten bak in de koelkast. Omring eventueel met een strookje bakpapier om te voorkomen dat de reep vastplakt. Zo kun je hem ook eenvoudig meenemen in een snack- of broodtrommel.
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!