Gezonde warme chocolademelk met slagroom

gezonde warme chocolademelk met slagroom
  • 10 min
  • 6 ingrediënten
  • 0 beoordelingen

Wat een topper is dit! Deze gezonde warme chocolademelk met slagroom bewijst dat je helemaal niks tekort komt als je op je gezondheid wilt letten. Je maakt met dit recept een flinke stap richting een voedingspatroon met pure producten en laag in suikers. Lees nog even met me mee, ik geef nog een paar tips om een extra Voedstapje te zetten.

De pakken kant-en-klare chocomelk bevatten al snel zo'n 24 gram suikers voor een mok van 200 ml. Dat kan beter! Maak je deze gezondere warme chocolademelk met slagroom dan heb je slechts 11 gram aan suikers. Bovendien gebruik je nu natuurlijke, ongeraffineerde suikers waar je lichaam beter op reageert dan geraffineerde suikers.

Ik heb nog een Voedstapje voor je. Vervang de havermelk voor kokosmelk en je halveert de hoeveelheid suikers nog een keer tot slechts 5 gram per mok. Houd er rekening mee dat kokosmelk heel verzadigend werkt door het hoge vetgehalte. Pas je portiegrootte daarop aan.

Je kunt deze gezonde warme chocolademelk nog opleuken met specerijen. Kardemom is daar een voorbeeld van. Wist je dat kardemom het stimulerende effect van cafeïne neutraliseert? Een handige tip voor (kleine) kinderen en wanneer je last hebt van stress. Of kies voor een snufje kaneel wat helpt om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

Genoeg gekletst! Tijd om aan de slag te gaan.

Ter afsluiting nog een tip. Kijk hoe je lichaam reageert op slagroom gemaakt van koemelk en kies anders voor een (plantaardig) alternatief. Je kunt bijvoorbeeld ook de bovenste laag van een blik kokosmelk gebruiken en opkloppen tot slagroom. Superlekker in combinatie met cacao! Je kunt je warme chocolademelk met slagroom dan helemaal vegan maken.

Vergeet niet om deze gezonde kruidnootjes erbij te bakken. Enjoy!

Ingrediënten 1 mok

  • 200 ml havermelk
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 theelepel ahornsiroop
  • 250 ml verse slagroom
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • 1 snufje vanillepoeder

Bereiding

01

Verwarm de havermelk in een pan. Voeg de cacaopoeder en ahornsiroop toe en roer met een garde goed door. Verwarm tot de gewenste hitte, de chocolademelk hoeft niet te koken.

02

Klop de verse slagroom met de kokosbloesemsuiker en een snufje vanillepoeder stevig.

03

Giet de chocolademelk in een mok en voeg er een eetlepel vers geklopte slagroom aan toe.

04

De rest van de slagroom bewaar je in een afgesloten bak in de koelkast. Lekker bij een appelcrumble of Taart Natuurlijk!

Maak het nóg voedzamer met:

  • voeg verwarmende specerijen toe
  • vervang de slagroom voor kokosroom (gezonde vetten)
Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

165 Kcal

per portie

21,4 g

Koolhydraten

9,7 g

Vet

4,2 g

Eiwit

3,4 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het