Een lekker verfrissende ijsthee, helemaal zelfgemaakt. Het is zo makkelijk! En het fijne is, er zijn geen kunstmatige ingrediënten aan toegevoegd, geen overload aan suikers en schadelijke zoetstoffen. Gewoon puur natuur. Je kunt variëren met verschillende smaken thee of vers fruit en kruiden toevoegen.
Deze huisgemaakte ijsthee met honing, citroen en gember is verkwikkend en fris van smaak. Ik heb hem gemaakt met plat water, maar als je een lichte bruis erin wilt, dan kun je de hoeveelheid water halveren en na het afkoelen van de thee, bruisend water toevoegen.
01
Verwarm het water tot een temperatuur van 70 graden Celsius. Je kunt ook het water aan de kook brengen en het ca. 1 minuut laten staan. Giet vervolgens het water op de thee. Ik gebruikte verse thee in een filter, maar je kunt ook 3 kant-en-klare theezakjes gebruiken.
02
Laat ca. 4 minuten trekken en haal de thee eruit. Snijd de gember en citroen in plakjes en voeg toe. Voeg honing naar smaak toe.
03
Laat de thee afkoelen en voeg daarna eventueel bruisend water en/of ijsklontjes toe.
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!