Pompoensoep met verse koriander

pompoensoep verse koriander
  • 30 min
  • 7 ingrediënten
  • 0 beoordelingen

Pompoen is een echte herfstgroente. Deze pompoensoep is een heerlijk opwarmertje en heel makkelijk om te maken. Je hebt allerlei verschillende soorten pompoen maar de meest handzame vind ik toch wel de flespompoen. Kook hem in kleine stukken en je hebt binnen een kwartier deze soep op tafel staan.De soep maak je eenvoudig glad in een hittebestendige blender of met een staafmixer. Je kunt hem uiteraard ook iets grover laten voor meer textuur of verse groenten eraan toevoegen, zoals tomaat, prei of paprika. Daar wordt je soep nog voedzamer van. Serveer eventueel met een volkoren of meergranen stokbrood.

Flespompoenen variëren in grootte en gewicht. Je kunt dus eenvoudig met de hoeveelheid spelen. Voor 6 kommen heb je een pompoen nodig van ongeveer 1,5 kilo. Grotere pompoen? Voeg wat extra vocht en smaakmakers toe en bewaar de restjes voor de volgende dag.

Na een lekkere wandeling staat deze soep regelmatig bij ons op het menu. Ook als tussendoortje in plaats van cup-a-soep of een koekje is dit een verantwoorde keuze. Dankzij de zoete smaak, zijn de kids ook enthousiast. Na een dagje school vul je zo simpel de buikjes tot het avondeten. Heb je nog een restje over? Dan kun je deze invriezen of ca. 3 dagen in de koelkast bewaren.

Wist je dat ik ook heerlijke Taart Natuurlijk maak met pompoen? Bestel hem hier.

Ingrediënten voor 6 kommen

  • 1 stuk flespompoen
  • 3 stuk ui
  • 1 duimstuk verse gember
  • 400 ml kokosmelk
  • 600 ml water
  • 1 handje verse koriander
  • 3 teen knoflook

Bereiding

01

Snipper de uien en knoflook. Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Rasp de gember fijn en voeg toe.

02

Schil de flespompoen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. De grootte van de blokjes bepaal je zelf. Met kleine stukjes verkort je de kooktijd. Voeg de pompoen toe aan de ui, knoflook en gember.

03

Roerbak kort en voeg dan het vocht toe, de kokosmelk en het water. Doe de deksel op de pan en laat ca. 15 minuten pruttelen totdat de pompoen gaar is.

04

Pureer de soep glad met een staafmixer en voeg peper en zout naar smaak toe. Garneer met verse koriander.

Maak het nóg voedzamer met:

  • een scheutje olijfolie (gezonde vetten)
  • fijngesneden groenten zoals paprika en prei (vitaminen en mineralen)
  • stukjes verse geitenkaas (eiwitten)
Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

191,5 Kcal

per portie

16 g

Koolhydraten

14 g

Vet

2,8 g

Eiwit

1,5 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het