Rode bietjes zijn het hele jaar door verkrijgbaar en kun je verwerken in van alles en nog wat. Dit is een eenvoudige salade die je makkelijk vooraf kunt maken om de volgende dag mee te nemen als lunch. Rode biet, appel en geitenkaas combineren heel goed met elkaar. Met een simpele dressing van honing, citroen en olijfolie maak je hem nog smaakvoller, maar zonder kan ook prima.
Met dit recept wil ik je laten zien dat gezond eten heel makkelijk is. Je kunt er zelfs voor kiezen om kant-en-klaar gekookte en gesneden bietjes te kopen. Dan is dit recept in 2 minuten klaar! Je zult zien dat je tijdens het volgen van het stappenplan de smaak van de ingrediënten steeds meer gaat waarderen. Eten zonder poespas is makkelijk, snel en nog voedzaam ook.
salade
dressing
01
Schil de bietjes en snijd ze in dunne reepjes of blokjes. Zet een pan met water op het vuur en kook (of stoom) ze beetgaar in ca. 15 minuten. Hoe dunner de reepjes, hoe eerder ze gaar zijn. Giet daarna het water af.
02
Snijd de appel in reepjes. Verdeel de bietjes en appel op een bord. Verkruimel de geitenkaas erover.
03
Meng voor de dressing de olijfolie, honing en het citroensap en verdeel over de salade.
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!