Met het stappenplan van Voedstapje werk je toe naar een voedingspatroon met pure, onbewerkte producten. Voor deze tosti gebruik ik verse kipfilet. De reden? Gerookte kipfilet van de vleeswarenafdeling is bewerkt. Vleeswaren worden bewerkt om de houdbaarheid of smaak te beïnvloeden. Je lijf herkent de vreemde stoffen niet en elimineert deze. Daarvoor doet hij een beroep op je lever. Krijgt je lever het zwaar? Dan uit zich dat in gezondheidsklachten, zoals op korte termijn vermoeidheid en hoofdpijn.
Kies je voor een kant-en-klare variant van de pesto? Kijk dan even naar de ingrediënten. Herken je ze allemaal? Kies liever niet voor een pesto op basis van zonnebloemolie. Het verhitten hiervan is schadelijk voor je gezondheid. De pesto kun je zelf maken met een keukenmachine. Meng daarin 25 gram basilicum, 25 walnoten of pijnboompitten, 25 gram Parmezaanse kaas, 1 teen knoflook, 100 ml milde olijfolie, snufje peper en theelepel citroensap. Ik kies in deze pesto voor milde olijfolie omdat het verwarmd wordt. Gebruik je de pesto koud? Gebruik dan extra vierge olijfolie. Die is lekkerder van smaak én is onbewerkt waardoor hij meer gezondheidsbevorderende stoffen bevat. Eet smakelijk!
01
Snijd de kipfilet in reepjes en bak deze in de pan. Heb je kipfilet over? Verwerk het dan in je avondmaaltijd of bewaar in de koelkast voor de volgende dag.
02
Verdeel de pesto over twee boterhammen. Snijd de tomaat in plakjes en beleg één boterham ermee. Verdeel de reepjes kip erover en bedek met de tweede boterham.
03
Doe de sandwich in het grill/tosti apparaat. Heb je die niet? Eet hem dan als sandwich. Je kunt eventueel ook het brood vooraf roosteren in een droge koekenpan of in de oven.
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!