Met een paar ingrediënten tover je een heerlijke salade op tafel. Deze is heerlijk bij de barbecue of als lunch en is een mooi vervolg op de boterham met Parmaham en meloen uit stap 1. In deze stap verwerk je langzame koolhydraten en vezels in je voedingspatroon. Het brood schuif je naar achteren en wissel je af met voedzame salades, zoals deze salade Parmaham, meloen en basilicum met een frisse citroendressing.
De Parmaham bevat eiwitten en de salade en het fruit zijn een bron van vitaminen en mineralen. Een perfecte combinatie voor een goede opname van de voedingsstoffen. De frisse citroendressing zorgt ervoor dat ook de vetoplosbare vitaminen goed worden opgenomen.
salade
dressing
01
Spoel de sla schoon en droog in de slacentrifuge of met een theedoek. Verdeel de sla over een bord en leg daar de Parmaham op.
02
Snijd de meloen in blokjes of maak balletjes met een fruitsnijder en verdeel over de salade.
03
Nu maak je de dressing door het sap van een halve citroen te mengen met 3 eetlepels olijfolie. Verdeel dit over de salade. Garneer met een paar blaadjes basilicum voor extra smaak. Je kunt ervoor kiezen om de salade af te kruiden met een snufje peper en zout naar smaak.
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!