Paprika-tomatensoep met verse basilicum

paprika-tomatensoep met verse basilicum
  • 40 min
  • 6 ingrediënten
  • 2 beoordelingen

In een handomdraai tover je deze zoete paprika-tomatensoep op tafel. De oven doet het meeste werk voor je. Snijd een paar uien, tomaten en paprika in stukken. Voeg een paar tenen knoflook toe en eventueel wat kruiden. Zet een half uurtje in de oven en daarna pureer je de groenten met water tot soep.

Soep uit pak bevat vaak kunstmatige toevoegingen om het product lang houdbaar te maken en op smaak te brengen. Als je mijn online stappenplan volgt leer je precies waar je op kunt letten om zo puur mogelijke keuzes te maken. Pas ook op voor verborgen suikers. Je lijf moet er hard voor werken. Jammer van de energie, dus tijd voor een pure variant. Maar wel eentje waar je niet teveel voor hoeft te doen. Wanneer de groenten in de oven staan heb jij tijd voor een spelletje of boekje. Er gaat niks boven quality-tijd met elkaar!

Pureer de soep met een staafmixer of doe deze in de blender. Draai goed door tot de soep mooi glad is. Water kun je naar eigen wens toevoegen. Voor een dikkere soep voeg je minder water toe en voor een dunne soep iets meer. Je kunt het water overigens ook weglaten en dit recept gebruiken voor een paprika-tomatensaus voor bij de pasta of een stukje vis of vlees. Ook koud lekker als gazpacho voor een voorgerecht of tussendoortje.

Kortom, een veelzijdig recept voor paprika-tomatensoep waar je alle kanten mee op kunt. Eet smakelijk!

Probeer voor de afwisseling ook eens deze pittige bloemkoolsoep met verse kruiden.

Ingrediënten 4 personen

  • 2 stuk paprika
  • 500 gram tomaten
  • 3 stuk ui
  • 5 teen knoflook
  • 1 handje basilicum
  • 500 ml water

Bereiding

01

Verwarm de oven voor op 160°C.

02

Snijd de ui in stukken. Pel het schilletje van de knoflooktenen.

03

Snijd de tomaten en paprika in stukken. Verwijder van de paprika de zaden.

04

Doe de ui, knoflook, paprika en tomaten in een ovenschaal. Besprenkel met milde olijfolie en hussel goed door elkaar.

05

Plaats een half uur in de oven.

06

Pureer samen met de verse basilicum in de blender tot een gladde soep en voeg het water toe tot de soep de gewenste dikte heeft. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Maak het nóg voedzamer met:

  • voeg gedroogde kruiden toe, zoals oregano of tijm (vitaminen en mineralen)
  • een scheutje extra vierge olijfolie, vlak voor het opdienen van de soep (gezonde vetten)
Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

78 Kcal

per portie

17,5 g

Koolhydraten

0,6 g

Vet

3 g

Eiwit

4,5 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het