Dit is een echte vetbom! Maar wees niet bang. Deze vetten maken je niet vet. Ze zorgen ervoor dat je celwanden soepel blijven en de voedingsstoffen goed kunnen opnemen. Bovendien helpen ze bij het verbranden van verzadigd vet. En dat is waar we in stap 4 aan werken. Het toevoegen van gezonde vetten aan elke maaltijd.
Deze boterham met avocado en gerookte zalm is lekker fris door de citroensap. Dat voorkomt bovendien het verkleuren van de avocado. Maak dit gerecht altijd vers. Avocado kleurt bruin als je het een tijdje laat liggen. Je kunt dit natuurlijke proces van verkleuring vertragen door er citroensap op te doen. Jij bent de enige die kunt bepalen wanneer je een voldaan gevoel hebt, dus pas de portie aan naar jouw behoefte.
Wist je dat je avocado heel makkelijk uit de schil kunt halen? Halveer hem in de lengte. Hak met een mes in de pit en draai om deze te verwijderen. Het groene vruchtvlees kun je er nu uitlepelen. Prak het fijn en smeer het als spread op je cracker of snijd plakjes. Eet smakelijk!
01
Halveer de avocado en snijd het vruchtvlees eruit. Snijd in plakjes of prak fijn. Verdeel de avocado over de boterham. Voeg de gerookte zalm toe en besprenkel met citroensap. Voeg eventueel peper en zout toe naar smaak.
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!